Opening van het fietsroutenetwerk De Liemers

Even Liemers leven!

Op zondag 5 juli is in de Liemers het fietsroutenetwerk regio Arnhem Nijmegen geopend. Op deze dag kon het grote publiek kennis maken met de fietsroutemogelijkheden in deze vier mooie gemeenten Zevenaar, Rijnwaarden, Duiven en Westervoort, met haar prachtige natuur. Beleef het Liemers Leven. Ga toch fietsen!

In samenwerking met het Regionaal Bureau voor Toerisme KAN (RBT KAN) waren er voor die dag flyers ontwikkeld, waarop twee routes staan, die samen een "8" vormen. De routes worden gepresenteerd onder de vlag van de publiekscampagne Liemers Leven. Aan de ene zijde een route vanuit de veerstoep in Lathum, bij recreatiegebied  Rhederlaag, aan de andere zijde van de brochure staat een rondje vanaf het knooppunt nabij de veerstoep op de Bijland. In het centrum van Zevenaar komen de routes bij elkaar. De flyers werden op 5 juli aan belangstellenden uitgedeeld. De fietsers kunnen de hele buitenste ring van de routes fietsen of slechts één rondje van de "8".

Fietsroutenetwerk regio Arnhem Nijmegen
Samen met vijftien betrokken gemeenten heeft de Stadsregio Arnhem Nijmegen het fietsroutenetwerk ontwikkeld. Het duizend kilometer lange fietsroutenetwerk voert fietsers langs de mooiste plekken in de regio. Het netwerk sluit aan bij het fietsroutenetwerk van Noord-Brabant, Noord-Limburg, Veluwe, Rivierenland, Achterhoek en in het najaar 2009 zullen ook de Duitse gemeenten Kranenburg, Kleve en Emmerich op het netwerk van de stadsregio zijn aangesloten.   
Het fietsroutenetwerk bestaat uit een groot aantal genummerde knooppunten op kruisingen van wegen. Tussen de knooppunten lopen verbindingsroutes, die in twee richtingen zijn bewegwijzerd. Fietsers kunnen zelf hun route samenstellen of één van de themaroutes fietsen. De fietskaart en themaroutes zijn verkrijgbaar bij de regionale VVV-kantoren of zijn te downloaden op www.lekkerfietsen.nl.
Bijzonder aan het fietsroutenetwerk zijn de informatiepanelen. Op elk knooppunt staat zo'n paneel met informatie over de omgeving. Bijvoorbeeld over de geschiedenis, de cultuurhistorie, verklaring van straatnamen of interessante wetenswaardigheden.